Lydnadsträning

Sen sist har det mest varit jobb och vila däremellan. I onsdags missade jag tyvärr jagktträningen då jobbet kallade men nästa onsdag är det dags igen. Vi tränar på med markeringarna och stadgan varje dag en liten stund på varje promenad, dummiesarna hänger alltid med på Zolos promenader nuförtiden då han går upp så mycket i varv när jag tar fram dem så nu blir det inga dummiesar förrän han är lugn eller inte alls:)

Idag skulle jag träffa en tjej som heter Åsa på Burlövs BK:s apellplan, Susannen med Zicko tränar för henne och jag känner att om jag skall komma någonstans med Oscar så är det till att börja om från början och då med hjälp av klicker och kul träning. Jag kommenderade henne igenom tvåan och det gick duper hon har två mycket trevliga hundar som verkligen gillar att jobba men så sa hon också att hon fått jobba för det så det känns som om jag kan få mycket hjälp där. hon tittade lite på mig och Oscar och kom då fram till att jag är mycekt dominant i min hållning och Oscar blir då osäker och då snusar han i gräset, vilket är en helt korrekt handling från honom då det är ett normalt beteende på en osäker hund. 


Jag och min underbara Oscar, (synd att man måste kisa hela tiden)

Jag och Susanne skall börja träna för Åsa med lydnadsträning från grunden och mycket "glad" träningen så att jag får upp Oscars självförtroende när jag går sådär dominant.

Tack för en supertrevlig träning.

När vi sedan tränade lite själva så gick Oscar riktigt bra, jag skall ju bara släppa på det där strikta och slappna av lite så går det så mycket bättre. 

Zolo körde jag lite linjetag med och stadgeövningen körde vi också och det går riktigt bra förutom att han har börjat släppa dummien innan mig vilket han aldrig gjort tidigare, hoppas att det var en engångsgrej annars är det bara att ta tag i detta......


Zolo efter träningen med hängande tunga, på väg mot vattenskålen

Efteråt blev det lunch med Susanne och det var trevligt att få tjöta igenom träningen lite:) Nu har Eric hämtas tillsammans med en kompis från dagis och Elin skall ut med pappa på golfbanan så det blir en lugn eftermiddag. Imorgon är det jobb, har nu FYRA dagpass framför mig som inte är nådiga 05.45-16.30 = tidiga morgnar och sena eftermiddag = en helt slut Malin.

Sist men inte minst håller jag tummarna för Emma och Krut som skall debutera i utställningsringen i helge och en extra tumme för Karin och hennes Diesel, känner på mig att Certet kommer nu och det hade ju varit så kul nu när Emma är med, bara synd att inte jag är där.

Nu blir det förmodligen ingen uppis förrän efter denna jobbsnurra, vem orkar sätta sig framför datorn när mna kommer hem och suttit bakom 5 skärmar en hel dag:)

KRAMELIKRAM tills nästa gång

Jaktkursstart och tillbaka till verkligheten

Igår var det så äntligen start på jaktkursen. Vi började med markeringsövningar, de första tre synliga på olika avstånd gick bra, lite fort dock han behöver dämpa sig och koppla in hjärna och nos lite fortare. Andra omgången stod Kent gömd och kastade en dummie på samma stig som vi hämtat på tidigare och det gick hyfsat, nästa markering kastade Kent bakom ett träd och där fick Zolo lite problem, han sökte men verkade inte koppla på nosen ordentligt eller så vågade han inte lita på nosen när han fick små vindpustar med dummiedoft. Det är bara att träna på så skall det lösa sig det också.

Lite kort fikapaus och sedan stadgeträning med Gert. Zolo sköter sig bra när jag sätter honom och det kastas runt omkring, dock sitter han stadigare lös än med koppel och och ännu bättre när jag inte är alldeles intill. Gert lastade dummies och en hund fick jobba hos Gert. Under tiden de höll på skulle vi vända bort från dem och hunden skulle då ta kontakt med oss istället för att titta bak på det roliga som händer bakom oss. Inte helt lätt men jag tyckte att Zolo jobbade på bra. Det är bara att träna på så skall det nog gå ännu bättre nästa gång. Nästa vecka jobbar jag kväll så då får jag höra med de andra vad de gjorde så vi håller jämna steg.

Idag var det så åter till arbetet. Första dagen i min riktiga utsättning, lite nervöst var det allt men det gick riktigt bra, känner mig lite ringrostig men det skall säkert gå bra. Upp klockan 04.30 är TIDIGT, ut med hundarna en ordentlig runda, körde några linjetag och stadgeövningen från igår med Zolo , hade någon sett mig skulle de nog ha idiotförklarat mig, träna hund så tidigt på morgonen är det knäppt eller är det knäppt:) Tja hundmänniskor är väl i allmänhet lite smått tokiga.
Ikväll var det dags för Rally-Lydnadskurs igen, vi har en jättebra grupp de är ambitiösa och gör framsteg varje gång då är det så kul att hålla kurs.

Nu är det dags att gå och lägga mig, det är tidig morgon igen imorgon bitti, 04.30 en dag till, usch det är verkligen de värsta passen de där dagpassen, gillar nätterna mycket bättre.

Tills nästa gång
Ha de superlisupergott;) 

Veterinärbesök, promenad, återträff och missad anmälan

Idag var det dags för återbesök hos veterinären för att kolla upp så hans öra var bra. Tog med oscar för en koll då han kliar sig mycket på halsen, kan ju vara öroninflammation.

Zolos öron var fina och de fortsätter vi bara rensa som vanligt igen så skall de hålla sig förhoppningsvis hela och rena. Oscar däremot ahde mycekt riktigt en infektion i sitt högra öra som nu skall behandlas med droppar. Håll tummarna att detta var det sista besöket på mycket länge hos veterinären. zolo kommer väl att få titta förbi dit men då endast för rabiesvaccinering. Vill ju kunna åka till Danmark för att starta på prov så småningom.

efter verinärbesöket körde vi till Genarp för promenad i skogen. När vi parkerat så skulle vi vänta in MaDoFi så vi passade på att ge killarna vars 6 linjetag. Tycker att Zolo löser uppgiften bra. ganska korta men uppför en backe så apporterna var itne speciellt synliga från hundens vinkel. dummien på samma plats hela tiden och jag backade ner för backen men Zolo. Han har en enorm fart ut och in så tänk er farten i nerförsbacke in det gällde att flytta sig för han lyckades inte stanna där han trodde att det skulle gå. Emma hade nog fått ett mastodontskrattanfall om man ramlat där:)
Inga foto för dagen, kameran hängde på Emmas axel hela promenaden i sin väska:)

Färdiga med promenaden som hundarna för övrigt gillade skarp trots den kvava värmen det var idag fortsatte vi vår färd för dagen. Skulle hämta receptet till Oscar på Jägersro Center och på vägen dit stannade vi hos en gammal go kompis som jag red mycket hos för och som även födde upp min första hund Emma, hon har nu fått barn och det var trevligt att prata gamla minnen och nya betraktelser. Vi hittade tillbaka till varandra genom facebook, tänk vilken nytta man kan ha av datorerna:) Trevlig pratstund blev det trots gnälliga, hungriga ungar jag hade med mig.

Nu e vi hemma igen och jag har två trötta hundar och två trötta ungar men det skulle ju de aldrig erkänna. Jag har också missat att anmäla Zolo till Sofiero så det blir minsann ingen utställning där heller, måste örja skriva upp anmälningstiderna i kalendern så jag inte missar fler. Jaja Växjö skall det bli och så förhoppningsvis Åstorp om man inte jobbar.

Imorgon är det jaktkurs vilket skall bli superkul, hoppas bara att vi inte gör bort oss totalt.

Tills nästa gång
KRAMKRAM

Liten blir stor



Idag blir min lilla kille stor och fyller 1 år. Idag har vi tränat lite men det blev mest Oscar som fick hämta dummies, Zolo fick bara titta på han är väldigt taggad nu efter några dagar på pensionat. Kommer även att firas med en och annan godsak kan man tänka:)
Återkommer senare under dagen med firande:)

Semester

Nu har vi varit iväg på semester i fyra dagar. Hundarna lämnades hos Kenneth på pensionat DogPro i måndags eftermiddag. Hem och packa och så i säng, tisdag morgon gav vi oss iväg vid 05.45. Körde till Varberg och tog båten till Grenå. Fyra timmar på en båt med lita att göra slutade med att våra barn blev halvt besatta av spelautomater, inte så bra kanske men tiden gick lite fortare när de fick stå där!!!

Från Grenå till Silkeborg, där hotellet låg. Checkade in och så tog vi oss till poolen för bad och bus. Rummet var kankse inte det finaste men sysselsättning för barnen fanns det på hotellet och det är ju nästan viktigare, pool, pingisbord, lekrum, fotbollsspel mm mm, så de hade hur kul som helst.

Onsdagen började vi med frukost på hotellet, för min del ägg och bacon vilket man (i mitt tycke) måste äta till frukost på hotell:) De hade även världens godaste wienerbröd till frukosten, med kanel och chokolade (tänk er skumberg i solstollarna när ni läset chokolääääeeeee:)
När frukosten var klar bar det av mot Billund och Legoland, knappt en timmes bilfärd. barnen var spända och laddade till tusen, när vi väl var framme stod regnet som spön i backen, kan lova att skurarna som kom inte var av denna värld. Jag hade packat ryggsäck för dagen och naturligtvis glömt elins regnjacka på hotellet:( Jesper hade glömt sin regnjacka hemma (I SVERIGE!!!!!!) så det var bara in i klädshopen och hitta en regnjacka till Elin (de hade rea så det blev ett kap) och en regnponcho till Jesper.

Mycket regnkläder blev det
Tre tappra i regnkläder, här har dock solen börjat titta fram om än tillfälligt


Vi traskade runt i regnet och åkte karuseller, fördelen var ju att det var lite mindre folk:) Måste se allt positivt!!!
Barnen gillade det och det var mycket bra tyckte jag också, på eftermiddagen lättade det och solen tittade fram och värmde våra blöta och frusna kroppar (tja det var nog mest fötterna som var blöta, mina var genomsura).
Man kunde bli blöt på mer än ett sätt och vi hade varit ordentligt blöta även om det inte regnat då Erics favoritkarusell var piratbåtarna, här skulle man skjuta vatten på de andra båtarna och på de som stod runt om och tittade på, rätt kul men rätt blött.

Man kunde bli blöt på många olika sätt:)
Erics favorit, Piratbåtarna
Mycket åka blev det.
En annan favorit, vattenskoter typ
Snillen spekulerar, var skall vi gå nu?
Snillen spekulerar:) Var skall vi nu????
Mina goa killar.
Mina bästa killar
Lite varmare nu så regnjackan är av, elin balanserar.
Nu har regnet dragit bort, elin går balansgång
Eric har också blivit av med regnkäderna
eric utan regnkläder, ser inte alls busig ut eller??


Vid fem drog vi oss trötta mot hotellet och då var det bad och lek igen om än lite mindre än dagen före tom barnen var rejält trötta. Det var ju bara att vila för vi hade en dag kvar på Legoland.

Slagen hjälte på väg hem från Legoland dag 1
Slagen hjälte på väg tillbaka till hotellet.
Mys på hotellet
GONATT

Torsdag morgon blev till att packa, äta frukost, checka ut och så bilen till Legoland. Det regnade naturligtvis igen så det var bara till att dra på sig regnkläderna denna dagen också. Nu kunde vi fokusera på de karuseller som barnen tyckte var roligast dagen innan och visste nu i vilken ordning man skulle ta det för att stå i kö så lite som möjligt, mer folk denna dag men köer var det nog inte att tala om iaf. Vi 15 började vi dra oss mot bilen för vidare färd till Fredrikshavn och båten till Göteborg.

Elin åker och är mycket fokuserad
Elin fullt koncentrerad
Cool vovve, med träben!
Cool hund med träben
Någon som åkte dessa båtar när de var på Legoland?? NOSTALGI
Nostagi, dessa båtarna fanns när jag var liten också:)
Ännu mer nostalgi
O när Jesper var liten också, far och som i båten.

Denna båt var betydligt större och trevligare, så det gick snabbt och smidigt till Göteborg. Incheckade på hotellet i Göteorg strax innan midnatt och då var man rätt mör kan jag säga.

Fredag morgon sov vi till nästan nio, sedan ner och äta frukost o så vidare till Liseberg. Barnen med vars ett åkband och jag och Jesper med åkbiljetter. Här var det längre köer och barnen som var rätt trötta tyckte att det var hemskt med dessa köer, som egentligen inte var speciellt långa men om man jämför med Legoland så var de ju det, tror de stod i kö max 10 min:) Jag åkte Flumredern två gånger och en annan däckvariant på vatten en gång, sen fick det räcka. 

Lisebergskaninen (som tjuv, poliserna kom senare)
Lisebergskaninen som tjuv, poliskaninen kom efter sedan;)

På väg i Flumridern:)
På väg upp i Flumridern, Eric gömmer sig bakom mig
O så åker vi ner.
O så ner skall man:)


Vi avslutade dagen med att ta lotter och vilken avslutnign sedan. Ett stort kexchoklad vanns det så det kunde inte blivit en bättre dag och så var det solsken hela dagen också o det var ju inte helt fel. Väl hemma efter denna korta men intensiva semestern, vad gör man inte när man har en man som inte kan vara ledig några längre perioder på sommaren, så är man rätt trött.

O vilken avslutning på semestern:)
Vilken avslutning o vinna ett STORT KEXCHOKLAD


Imorgon bär det av till pensionatet för att hämta hem hundarna, både jag och barnen ser fram emot detta. Sen blir det jobb och skola nästa vecka så nu är allt snart som vanligt igen:)

Till nästa gång
KRAM

Sjukhus och träning med Cattis

Började dagen med besök på barnakuten med Eric, han har sedan i fredags klagat på illamående. Efter samtal med barnakuten i Lund tyckte de att vi skulle komma in och göra ultrljud på erics njure som han haft en blödning på för någon vecka sedan. Samma lökare som förra gången och hon är helt underbar, pratar med barnet och inte över huvudet på barnet. Hon stannade tom kvar för att ta hand om oss trots att hon hade slutat:) när alla tester var gjorda visade det sig dock att allt var bra så nu kan vi åka till Legoland utan att vara oroliga för Erics njure. Nu skall vi bara bli av med hans illamående hur man nu gör det:)


   
Lite biler jag tog på barnen när jag lekte med kameran;) Klicak på bilden för att se dem större


På kvällen träffade jag Cattis på Järavallen vid sjöarna. Vi började med en promenad först i koppel och sedan lösa så hundarna fick busa runt lite.

Zolo fick börja träningen och Oscar skulle ligga passiv ( ha det kunde jag ju glömma:) Zolo fick några markeringar kastade av Cattis, han skötte sig galant, har ju inte kastat så mycket till honom innan så han är inte jättevan vid att få kastade dummies. Cattis kastade på samma ställe och jag backade. Mycket nöjd med honom.


Zolo med dummie

Oscar fick sedan en dubbel markering som inte gick så bra så vi gjorde en till och den gick riktigt bra, avslutade med ett enkelt linjetag med honom.


Kanin eller Oscar????


Cattis tog ut Diza som fick ett litet sök, hon jobbar på bra med näsan och är inte rädd för att jobba ifrån Cattis, hon har heller ingen tendens tilla tt gå tillbaka till samma ställe som hon hittade den förra apporten vilket jag kan se som en styrka för då har hon fattat att det är fler som ligger på andra ställen. Zolo fick hämta den sista i hennes sök o det gjorde han bra.
Jag gick sedan och la ut ett litet sök till och där skickade vi varannan gång och jag är så glad för min hunds stadga, idag tjuvade han inte en ändra gång trots att han såg Diza jobba.

Zolo passiv


Zolo fick även en markering på vatten för att se om simträningen i Tvedöra gett nåt resultat, och se det hade det han fokuserade fint och simmade utan plask och stänk och hämtade in dummien fint, kom dock inte ända in till mig men det var mest mitt eget fel då jag inte peppade ordentligt utan var mest fokuserad på att ta kort. Puckomatte!!! Skall aldrig hända igen.


Vattenapportering av Zolo

posering innan bad

Mina goa gossar:)


Efter detta fick hundarna spinga av sig tillsammans och BADA.

TACK för trevlig träning Cattis det gör vi om snart igen.

Nu tar jag semesteruppehåll och återkommer när vi är hemma igen.
Ha det så bra tills dess


viltspår och passitivitet på golfbana

Idag har vödret inte visat sig från sin bästa sida, emellanåt var det strålande sol och emellanåt världens ösregn.

Emma och jag hade iaf bestämt att vi skulle ut och spåra idag och då kvittar det vad det är för väder. Hann åka till Malmö och handla lite tyg innan också.
Väl ute i skogen la vi ett spår till Oscar och Skott, Zolo fick ett enkelt och Krut ännu lite enklare. skott förts ut och som han spårade det var ju ett tag sedan sist.
Så var det Zolos tur, var lite spänd på hur han skulle reagera då han varit lite skogsrädd tidigare i samband med spår men jag hoppades att rädslan försvunnit lite med åldern och iom att vi inte spårat på ett tag. Satte honom bakom spårstarten och han visste direkt vad som gällde var taggad till tusen, satte mig på huk och klappade på honom så att han blev lugn och fokuserad. Tog sig an spåret fint och jag tyckte att han spårade fint, man såg på honom när han fick klöven i näsan på slutet, då blev han lite mer osäker men så glad han blev när han hittade klöven. Mycket nöjd med honom idag. Nästa gång blir det ett lite längre spår för hans del. Skall försöka gå ett spår i veckan nu så jag kan gå anlagsprov med båda killarna i höst.

Krut gick sitt spår lugnt och fint, det bådar bara gott för framtiden:)

Så var det Oscars tur, han hade legat och laddat i bilen så jag trodde att han skulle var mer än taggad. När han är riktigt stressad har jag märkt att han inte kan kissa stillastående, tar sig liksom inte tid till det men det gjorde han iaf idag så det bådade ju gott.

Vid spårstarten var det sele på och sedan var det momentet lugna ner Oscar, när jag suttit en stund fick jag honom att andas lugnt och tom pussa på mig och det var liksom signalen att han var lagon fokuserad. Emma hade lagt spåret och det var utan vimplar i (dem hade vi båda glömt hemma, rutinerat eller hur?). Oscar började bra i ett hyfsat bra tempo inte alls så fort som det brukar gå, sen kom vi till en högervinkel och där var det ett jättedike (dock utan vatten) det var mycket brant ner och mycket brant upp, det regnade som attans och linan var hal som såpa, jag vågade inte hålla kvar i linan i nerförsbakcen och sedan kunde jag bara säga hejdå till Oscar, Efter en språngmarch efter honom tog jag i med ett rungande STANNA och då stannade oscar kan ni tänka er, tyvärr var vi redan framme vid spårslutet men ändå han stannade!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Har ju haft sådana problem att stanna Oscar när han jobbar självständigt, visst skall man fokusera på det possitiva:) Satte Oscar och lät honom spåra sista biten, hans klöv låg väl gömd och han fastnade lite där Skotts klöv legat vilket är helt förståligt men jag stod bara tyst tills han hittade sin egen. De bitar jag höll i linan är jag jättenöjd med och resten glömmer vi förutom att han STANNADE:) Det blir till att gå och köpa handskar som jag får ha när det är blött ute så jag itne tappar linan fler gånger.

Efter detta fick hundarna springa av sig i skogen och det tyckte alla fyra var hur kul som helst.

Väl hemma blev det kräftor till middag och det var supergott. Vädret var fint och ungarna ville ut och spela golf med hela familjen, mjag brukar ju inte följa med la min golfkarriär på hyllan för ett bra tag sedan men eftersom Jesper jobbar på Åkarps Golfbana som är en sk Pay and Play bana, vilket innebär att man får spela där även om man inte är medlem i någon klubb eller har grönt kort, så kunde jag spela ändå. Det var andra gången vi var ute på en vecka och hundarna får också följa med så det blir ganska trevligt. Jag har dock lite för höga krav på mig själv, tror fortfarande att jag skall spela på mina 8 i hcp när jag inte spelat på många år har nog snarare 18 nu, men det vill ju inet min skalle fatta. Idag spelade jag och Elin i lag mot Eric och Jesper och vi vann faktiskt:)

Nu är hundarna riktigt möra och imorgon blir det mycket vila för dem, men på söndag blir det nog lite träning med Cattis och hennes flattar, skall bli riktigt roligt att träffa dem igen. Skall försöka ta med mig kameran då så det blir lite bilder i den här bloggen för det börjar bli ont om det.

Trevlig helg önskar vi alla
Kramis Malin m hundar

Intagningsprov och bad

Igår var det så dags för vårt test inför jaktkursen. det var jag och en tjej till med sin flat Lakrits som skulle göra testet igår, då vi är på semester nästa vecka när de andra skall göra det.

Vi träffades på Järavallen vid sjöarna, jag började med att gå en tur med båda hundarna så de fick gå av sig. Hade varit ute och tränat tidigare hemmavid för att dels trötta ut honom lite och dels påminna honom om vad man gör med en dummie, det senare var inget problem vill jag lova.

När alla var på plats på Järavallen gick jag iväg med Kent som hade sin Guiness med sig. gick ner mot en av sjöarna med koppel och sedan fick vi koppla loss och gå fot med hundarna ner mot sjön och sedan åt olika håll. Zolo hade lite myror i brallan men höll sig hyfsat när mig och med lite påminnelse då och då om vad det var som gällde så gick det bra. Kommer så här i efterhand inte riktigt ihåg vad vi gjorde men det blev någon markering och det klarade Zolo galant det jobbigaste var när Guiness fick springa och hämta en markering som Zolo (och jag kan jag erkänna) trodde att han skulle få, då tjuvade han två gånger, det är ju sånt som är lite svårt att träna på själv. kom på och fick tips av Kent att jag skall träna stadga med att kasta en markering tex och ssedan att jag rör mig brevid och framför och runt om Zolo så att han lär sig att det är bara på mattes kommando jag får hämta inte på mina rörelser. Upptäckte att hankunde ta en huvudrörelse som kommando:) TRÄNA TRÄNA TRÄNA. summa sumarum var jag jättenöjd med kvällen och tyckte att Zolo uppförde sig och klarade av det mesta jättefint. Detta innebär också att vi får vara med på kursen:) Det skall bli superkul och inspirerande.

Idag var det varmt och kvavt som attan och det märktes både på hundar och ungar. Emma och jag tog barn och hundar med oss till tvedöra för lite bad. Detta var första gången jag badade med mina hundar och det är ingen dålig känsla att ligga och simma brevid sin hund, De uppförde sig och höll sig oftast brevid en och inte klättrandes på en;)
Zolo börjaar nu hitta tekniken för det här med att simma och när han väl har fokus på något så simmar han riktigt bra, han flyter inte runt som Oscar än men det blir mindre och mindre forcerat när han simmar.

Tyvärr glömde både jag och emma kamerna men o andra sidan hade vi nog inte vågat ta med den ut när vi var ute i vattnet.

TACK för en trevlig tur emma med flock.

Om en stund är det brukshundsklubben som gäller och min och Jannices rally-lydnadskurs.

Vi hörs en annan dag
/Malin

Sen sist

Ja det har ju varit så fint väder så man har ju inte kunnat sitta inne vid datorn o blogga;)

Sen sist har vi firat min lillebror som fyllt 18, i mina ögon är han dock 2 år men det är en väldigt lång 2-åring så han är över 1.90 lång. GRATTIS i efterskott får jag väl skriva till här också så får vi se om han är här inne o läser men han har väl annat för sig än läsa här kan jag tänka mig:)


FÖDELSEDAGSGRISEN nybadad i poolen

Samma kväll debuterade jag och oscar på Rallylydnadsplanen och det gick inte så bra, vi fick 71 poäng och det var precis över de 70 som innebär godkännt. Har man tre resultat över 70 poäng och för två olika domare så blir man uppflyttad till fortsättningsklassen. Jag är inte speciellt nöjd med mig och Oscar, med facit i hand skulle jag nog inte startat med tanke på att han hade kliat upp sår och var mycket irriterad i huden. Jaja men det fick ju vägen iaf.


Oscar och jag på banan hyfsad kontakt



Så här skall det INTE ser ut man skall gå på samma sida skylten och med KONTAKT

På onsdagen blev det ett nytt besök hos veterinären då oscars kliande hade accelrerat enormt. Jesper min goe man tog Oscar när han hade paus från jobb och åkte. Jesper deklarerade klart och tydligt för veterinären att han behövde ha tydlig information så att han skulle kunna återberätta detta för mig. Att han ställer upp trots att han inte kan något och inte har något större intresse av våra hundar är beundransvärt men tom han hade reagerat på att Oscar såg annorlunda ut och det gjorde han med tanke på att han kliat av sig i stort sett all underull.
veterinären konsulterade en kollega som direkt sa rävskabb och så blev det blodprov för det. Innan blodproven kom så började vi behandla för säkerhets skull men nu har det visat sig att proven var negativ så det är ingen stor risk att det var det han hade.

Annars har vi tagit det lugnt med tanke på värmen och med tanke på att vi inte visste om Oscar hade rävskabb vill ju inte smitta några andra hundar. Jag har ju semester så det får man utnyttja på bästa sätt. Bad i Genarp med Emma och barnen där en dag, kvällen efter åt vi kvällsmat med dem på stranden i Lomma och badade lite, sedan blev det efterrätt i Bjärrred med mjukglass, inte dåligt alls:)

Onsdagskvällen tillbringade jag med mina blivande arbetskamrater då jag bytar utsättning efter semestern så nu slipper Emma och jag varandra på jobbet och kommer alsrig att träffas för vi jobbar om varandra, vi får väl ta semeter samtidigt om vi skall träffas framöver. Det var en trevlig kväll med ljuvligt väder.

På torsdagen skulle jag och Jannice starta vår rally-Lydnads kurs på Burlövs Brukshundsklubb. det var ett härligt gäng hundar och förare vi träffade. Det kommer att bli en superrolig kurs att ha och trevligt att träna med allihopa.

Fredagen tillbringade vi hemma hos pappa vid deras pool hela familjen tillsammans med min bror. Det var inte helt fel att ligga på en luftmadrass hela dagen och guppa runt, huden tyckte nog iof sig inte likadant på kvällen, det tog rejält.

På lördagen hade jag och Jesper bröllopsdag så vi skulle ut och äta, Elin ville följa med oss och Eric ville hellre vara hos morfar. Fondue på Elyse, inte illa alls. När vi hämtat Eric tog vi en runda på Åkarps golfbana hela familjen inklusive hundarna. Båda barnen har ju egna klubbor så det var bara jag som inte hade några men det fixade Jesper till, barnen blev helt till sig när jag skulle med ut och spela, brukar ju alltid hålla på med hundarna istället när de är med pappa och spelar. Spelade ju en hel del golf när jag var yngre och det var härligt att se att det satt kvar lite känsla avslutade med en bogey och två par och det är inte illa för en som inte hållt i en golfklubba på hur länge som helst.


Idag var det så dags att åka till veterinären igen dock bara för att ettårsvaccinera Zolo men det blev en koll i öronen också då jag tycker att han kliat sig mycket och mycket riktigt hade han en inflammation i höger öra. Detta innebär medicinering och då blir det ingen utställning till helgen i Ronneby då det är karens på 7 dagar av de dropparna. Trist att det inte blir av för vi skulle bott hos Caroline med familj, Zolos kullsysters hem. TACK goa ni för att ni erbjöd oss plats, vi kommer igen nästa år;) 

Imorgon skall vi på test inför jaktkurs, vi får hoppas att vi klarar testet så att vi får vara med. Zolo har ju en riktigt bra stadga och härgåendet fungerar bra men det är ju när vi tränar själv vet ju inte hur han reagerar när det är en massa okända hundar runt omkring oss. hinner jag så återkommer jag om det imorgon.

Nästa vecka skall hundarna tillbringa på pensinat DogPro, resten av familjen skall bege sig till Legoland för lite semester. Skall bli härligt att komma iväg lite.

Kramelikram från Malin och hundarna