Jaktkursstart och tillbaka till verkligheten

Igår var det så äntligen start på jaktkursen. Vi började med markeringsövningar, de första tre synliga på olika avstånd gick bra, lite fort dock han behöver dämpa sig och koppla in hjärna och nos lite fortare. Andra omgången stod Kent gömd och kastade en dummie på samma stig som vi hämtat på tidigare och det gick hyfsat, nästa markering kastade Kent bakom ett träd och där fick Zolo lite problem, han sökte men verkade inte koppla på nosen ordentligt eller så vågade han inte lita på nosen när han fick små vindpustar med dummiedoft. Det är bara att träna på så skall det lösa sig det också.

Lite kort fikapaus och sedan stadgeträning med Gert. Zolo sköter sig bra när jag sätter honom och det kastas runt omkring, dock sitter han stadigare lös än med koppel och och ännu bättre när jag inte är alldeles intill. Gert lastade dummies och en hund fick jobba hos Gert. Under tiden de höll på skulle vi vända bort från dem och hunden skulle då ta kontakt med oss istället för att titta bak på det roliga som händer bakom oss. Inte helt lätt men jag tyckte att Zolo jobbade på bra. Det är bara att träna på så skall det nog gå ännu bättre nästa gång. Nästa vecka jobbar jag kväll så då får jag höra med de andra vad de gjorde så vi håller jämna steg.

Idag var det så åter till arbetet. Första dagen i min riktiga utsättning, lite nervöst var det allt men det gick riktigt bra, känner mig lite ringrostig men det skall säkert gå bra. Upp klockan 04.30 är TIDIGT, ut med hundarna en ordentlig runda, körde några linjetag och stadgeövningen från igår med Zolo , hade någon sett mig skulle de nog ha idiotförklarat mig, träna hund så tidigt på morgonen är det knäppt eller är det knäppt:) Tja hundmänniskor är väl i allmänhet lite smått tokiga.
Ikväll var det dags för Rally-Lydnadskurs igen, vi har en jättebra grupp de är ambitiösa och gör framsteg varje gång då är det så kul att hålla kurs.

Nu är det dags att gå och lägga mig, det är tidig morgon igen imorgon bitti, 04.30 en dag till, usch det är verkligen de värsta passen de där dagpassen, gillar nätterna mycket bättre.

Tills nästa gång
Ha de superlisupergott;) 

Kommentarer
Postat av: Björn & Clara

Tjena

Nu är jag uppdaterad om vad du sysslar med. Har du lagt av med lydnaden?

Jag behöver inte se linjeupptag 04.30 då man börjar 06.45. Jag "tänker"!!!!

Vilken utsättning hamnade du i nu?



Strålande aktiviteter för dig o dina hundar.



Trevlig helg.



"Carla"

Postat av: Helene & Wallander

Ja du Malin... imponerande tid att träna på, vid den tiden visste varken jag eller Wallander var vi hade rumporna. Tränade ni imorse med?



Ha en bra helg!

2008-08-22 @ 22:51:17
URL: http://wallander.blogg.se/
Postat av: Susanne & Klicka

Hallå i stugan ;)

jasså, flitigt tränande igen ;) härlig att vardagen kommer ifatt en efter semester och lata dagar...

Ha en härlig vecka!!! Kram från oss!



P:S... jag är inte där på tisdag... ifall du tänkte komma... ;) // Kram igen...

2008-08-25 @ 17:59:34
URL: http://klicka.cybersite.se
Postat av: Maria & Meia

Hur många timmar har du på dygnet egentligen? Jag som knappt ens hinner duscha på dagarna, och jag jobbar inte ens! :)



Ser fram emot att höra hur det går för er på jaktkursen, Zolo verkar vara en höjdare på stadga iaf.



Kram

2008-08-27 @ 11:47:11
URL: http://www.eng-johnsson.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback