Intagningsprov och bad

Igår var det så dags för vårt test inför jaktkursen. det var jag och en tjej till med sin flat Lakrits som skulle göra testet igår, då vi är på semester nästa vecka när de andra skall göra det.

Vi träffades på Järavallen vid sjöarna, jag började med att gå en tur med båda hundarna så de fick gå av sig. Hade varit ute och tränat tidigare hemmavid för att dels trötta ut honom lite och dels påminna honom om vad man gör med en dummie, det senare var inget problem vill jag lova.

När alla var på plats på Järavallen gick jag iväg med Kent som hade sin Guiness med sig. gick ner mot en av sjöarna med koppel och sedan fick vi koppla loss och gå fot med hundarna ner mot sjön och sedan åt olika håll. Zolo hade lite myror i brallan men höll sig hyfsat när mig och med lite påminnelse då och då om vad det var som gällde så gick det bra. Kommer så här i efterhand inte riktigt ihåg vad vi gjorde men det blev någon markering och det klarade Zolo galant det jobbigaste var när Guiness fick springa och hämta en markering som Zolo (och jag kan jag erkänna) trodde att han skulle få, då tjuvade han två gånger, det är ju sånt som är lite svårt att träna på själv. kom på och fick tips av Kent att jag skall träna stadga med att kasta en markering tex och ssedan att jag rör mig brevid och framför och runt om Zolo så att han lär sig att det är bara på mattes kommando jag får hämta inte på mina rörelser. Upptäckte att hankunde ta en huvudrörelse som kommando:) TRÄNA TRÄNA TRÄNA. summa sumarum var jag jättenöjd med kvällen och tyckte att Zolo uppförde sig och klarade av det mesta jättefint. Detta innebär också att vi får vara med på kursen:) Det skall bli superkul och inspirerande.

Idag var det varmt och kvavt som attan och det märktes både på hundar och ungar. Emma och jag tog barn och hundar med oss till tvedöra för lite bad. Detta var första gången jag badade med mina hundar och det är ingen dålig känsla att ligga och simma brevid sin hund, De uppförde sig och höll sig oftast brevid en och inte klättrandes på en;)
Zolo börjaar nu hitta tekniken för det här med att simma och när han väl har fokus på något så simmar han riktigt bra, han flyter inte runt som Oscar än men det blir mindre och mindre forcerat när han simmar.

Tyvärr glömde både jag och emma kamerna men o andra sidan hade vi nog inte vågat ta med den ut när vi var ute i vattnet.

TACK för en trevlig tur emma med flock.

Om en stund är det brukshundsklubben som gäller och min och Jannices rally-lydnadskurs.

Vi hörs en annan dag
/Malin

Kommentarer
Postat av: Susanne

Jag måste testa om Azlan kan simma. Blir det fint någon mer dag, så kan vi kanske ta en tur, efter er semester.



Kram

Susanne


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback