Krutvakt, träning, bus och lek

På Midsommaraftton kom Krut hem till oss för att spendera en vecka med oss då hans familj åkte på en välbehövlig semester till Italien. För er som känner Emma och läser denna bloggen så kan jag meddela att jag precis pratade med henne, 38 grader varmt (nästan för varmt påpekades det av henne), så de bor i princip i poolen på dagarna och äter gott med god dricka till (undras om det kan vara typ öl el vin som menas;). De har det med andra ord helt underbart.

Krut har installerat sig fint här hemma, jag har dock inte varit med om någon valp som stoppar i sig så mycket som han gör och upp kommer det igen och det är inga små mängder så det gäller att hålla koll på den lille rackaren hela tiden. Annars fungerar det bara bra, Zolo gillar lekkompisen och Oscar drar sig undan när de blir för jobbiga och när Krut blir för fjäskig, han skall slicka Oscar i mungiporna konstant om han får!

Igår var det kvällspass på jobbet och idag likaså dock börjar vi passet med fys vilket jag precis har klarat av i form av en joggingrunda med Oscar, vet inte vem som blev tröttast jag eller hunden. Oscar har tyvärr fått tillbaka fukteksemen så nu är han nästan renrakad på hela bogen, hittade lite tips på vad man kan använda och har nu provat en mild kortisonsalva mot fotsvamp som verkar hjälpa kanon, fukteksem är tydligen nån form av svamp har jag kunnat läsa mig till. Blir det inte bra denna gånge skall jag ta honom till veterinären så får vi göra en allergiutredning på honom men när man tänker tillbaka så har det varit väldigt fuktigt i luften på sistonen och han har sedan kastreringen fått mcyket mer päls än vad han hade innan så det kan ju förhoppningsvis bero på dessa faktorer.

Zolo och Krut tog jag med mig till gräsplanen som jag brukar träna på innan joggingturen och det var ju tur det för efter hade jag inte orkat:) Körde lite kontaktövningar med Zolo mha operant träning och Klickern som redkap så håller vi nu på att träna kontakt fär jag går baklänges och han skall titta mig i ögonen, han ser väldigt rolig ut när han tittar upp för han vill inte riktigt ändra ställningen på huvudet utan ser mest ballögd ut;)
När sedan detta funkar kommer jag att vända och försöka få hon vid min sida i fotposition och med samma kontakt!!!! (Invändningar Susanne (Klicka) om det inte var så här du menade när du gav mig tipset??)

Krut fick sitta uppbunden och titta på vilket han iunte har några som helst problem med.

Lite bilder blev det sedan när de fick springa och busa på gräsplanen.

På vägen till träningen så träffade vi på vår nya granne som har flyttat in i ett träd mitt emot oss, en lite ekorre. Han satt så fridfullt och åt när jag fick fram kameran för att fotografera. Tyvärr blir han nog snart hemlös då det trädet han bor i skall tas bort till förmån för husbebyggelse:(

Här kommer lite bildbevis från dagen.


Ekorren satt i granen .............


Två hundar sitter snällt och väntar på att matte skall sluta ägna Ekorren en massa uppmärksamhet.


Zolo hittade en liten pinne att leka med:)


Krut på inkallning


Vad det är gött o rulla sig i gräset när det är varmt ute


Närbild Zolos öga rätt fräck bild om jag får säga det själv



Nu skall det fixas lunch sedan är det dags att ta bussen till jobbet för ännu en kväll i polismyndighetens tjänst. Får ju tillägga att jag aldrig har tyckt att det är sååå roligt att gå till jobbet som jag tycker nu, det är nästan så att jag saknar det när jag är ledig.

Till helgen blir det två intensiva dagar på Oxie bhk då jag skall gå instruktörsutbildning i Rallylydnad. Skall bli väldigt spännande och kul.


Skogspromenad

Idag tog jag med mig barnen till Genarp för att gå en runda med delar av fam Jörgensen. Hundarna uppskattade verkligen detta, det är liksom inte samma sak att springa runt här hemma i by skogen är verkligen något speciellt.

Hundarna sprang och ungarna busade, balanserade och vissa badade lite i bäcken öven om det var med hjälp av en putt från Zolo och inte fullt så uppskattat av Eric som blev drabbad.

Annars rullar det på som vanligt med jobb, hundträning och familjen. Elin har fyllt år så det har varit kalas för henne här hemma och nästa vecka är det 5 och halvt årskalas för Eric. Skall försöka ha hans barnkalas på sommaren istället, mycket enklare att ha kalas när det är fint väder (förhoppningsvis).

Här kommer en bildkavalkad från vår runda idag. Fick idag provat mitt nya objektiv som jag fick i födelsedagspresent. vilken zoom:) nu kan man ju fånga hundarna på långt håll, men det gäller at vara stadig på hand så det inte blir suddigt.


Skogstrollet


Uppe på muren


Zolo kanin!!!!!


O oscar hittar man i vattnet var annars


Lite rolig bild på hundarna tycker jag


Zolo o Skotts favoritlek


Jag kommer matte:)


En dag ledigt kvar innan det blir jobb två dagpass, sedan kommer vi att få finbesök i en vecka då Krut skall bo hos oss.

Tack för en trevlig tur Emma och Ida

Kvällsträning

Nu har man jobbat natt två nätter i rad och har en natt kvar. Känns faktiskt helt ok förutom att det är svårt att sova i värmen så nästa vecka flyttar jag ner vårt sovrum till vårt rum på bottenvåningen som är mycket svalare.

Idag tog jag tillfället i akt att gå ut och träna på kvällskvisten. Börjar bli lite svalare nu så hundarna orkade lite iaf. Frdelen med två är ju att den ena får träna på den evinnerligt tråkiga passitiviteten och det fick Zolo börja med idag. Lite spring i benen hade han i bärjan men snart nog så fattade han att det inte lönade sig.

Körde linjetag med båda hundarna och det börjar gå riktigt bra nu, Oscars grepp är inte det bästa men det skall vi nog kunna råda bot på, han är enormt taggad. Stoppsignal vet han bara vad det är när han själv vill och när det gäller apportering så vill han oftast inte alls. Men när jag tog i från magen och sa STANNA så stannade han hyfsat snabbt!!!!

Båda gossarna skätte sig utmärkt och jag fick väldigt beröm av en kvinna som passerade. Hon var mcyket imponerad av att oscar låg så fint när Zolo jobbade, det är inte utan att man sträcker lite extra på sig då:)

Här kommer lite bilder från kvällen.


Bra grepp från Oscar!!!


Zolo passiv.


Oscar med inte fullt så bra grepp men visst ser han lycklig ut


zolo på ut efter en stoppsignal


zolo på väg in

 
hundarna ställde sig så här fint av sig själv så då gäller det att passa på med kameran

Vill också passa på att skicak en BAMSEKRAM till min vän Malin idag.


Vattenträning

Då både Skotts och Zolos simteknik behöver förbättras tog vi tillfället i akt idag och åkte ut till Tvedöra för lite markeringsövningar i och över vatten.

Först fick de springa av sig lite på fältet och sedan var det dags att ta sig till vattnet. Oscar skulle få lite passitivitetsträning vid vatten tänkte jag och om han skötte sig skulle han få hämta en markering i vattnet. Hans eksem är bra nu så jag tänkte att han skulle få prova idag om han skötte sig. Det tog dock inte många minuter innan han hade smugit och förflyttat sig hit och dit så det blev passitivitetsträning fastbunden i ett träd!!!


Lika glad såg han ut för det

Zolo fick börja. Tanken var att Emma skulle kasta en markering över på en ö för att hundarna inte bara skall fokusera på att hämta på öppet vatten. Emmas kastarm hade dock inte blivit riktigt uppvärmd så de första kasten hamnade i vattnet. Zolo skötte dock detta utmärkt. Han hämtar ficn och simningen blir bättre och bättre för varje gång.


Lite plask framför sig fortfarande men inte alls som innan

Sedan var det Skotts tur och Zolo fick sitta passiv, detta gick över förväntan just denna gången men lite senare var det mycket svårar att sitta stilla, så det kommer att bli mycket passitivitetstränign och stadgeträning framöver. Det funkar ju utmärkt hemma och när Oscar springer men när Skott som är världens bästa brorsa springer är det inte lika lätt och tappar jag fokuseringen det minsta lilla för att tex ta kort eller dyl så tar han sin chans så i fortsättningen är det 100% fokus på Zolo som gäller även när han är stilla.


Markering på ön är hämtad

Emma värmde upp sin arm och Zolo fick en markering på ön som han löste fint. nu hade vi kört många markerinar mot ön så vi avslutade med en markering ut på öppet vatten. När emma kvackade och kastade fokuserade Zolo mycket på ön så jag trodde att det skulle gå åt skogen, men vad man kan bli glad ibland, han simmade rekt ut på markeringen och hämtade den finfint.


Min duktiga kille

Sedan fick Skott och Krut leka i vattnet och mina hundar fick titta på, till deras stora förtret men har man inte uppfört sig ordentligt så har man inte.

Zolo fick också ett linjetag på land och en markering med dolt nedsklag i en backe som han löste galant.

Summa sumarum av denna dagen är att det är stadgan som skall tränas MYCKET framöver punkt slut!!!!

Nu skall jag lägga mig en stund för nu väntar tre nattpass och det är mina första så det skall bli spännande att se hur man klarar det.