GOTT NYTT ÅR

Idag tog Emma, Malin, Susanne och jag hundarna till Holmeja och gick en runda i det helt underbara vädret. Hundarna fick busa av sig ordentligt så de är trötta resten av dagen (man kan ju alltid hoppas iaf)

Vi vill önska alla ett riktigt gott slut på 2007 med sikte på ett händelserikt 2008. Nästa år kommer det att hända mycket i mitt hundliv, Oscar skall debutera på apellplanen på riktigt, Zolo och jag skall på jaktinternat för nybörjare mm mer står under planerat på vår hemsida.

Det jag ser mest framemot när det gäller hundarna är att få se hur Oscar reagerar på riktig tävling (med tanke på att han kommer att ha en nervös matte brevid:) och hur Zolo utvecklar sig och vad han blir för typ av hund. Det jag kan se av Zolo hittills är jag mycket nöjd med.

Lite bildbevis naturligtvis!!!


147106-348
Oscar står i frosten och äter gräs

147106-349
Zolo på inkallning

147106-351
Puss på dig brorsan

147106-350
GRUPPFOTO!!!! (Azlan ville inte vara med)


GOTT NYTT ÅR FRÅN OSS TILL ER ALLA

Viltspår

Idag har vi varit ute i skogen och spårat med Emma, Henke och Skott. Första gången för de små!!!

Vi la ett långt spår till de stora pojkarna i blandad terräng, lövskog, barrskog, äng med gräs och snårskog!!
De små fick vars ett kort rakt spår i lövskog.

När vi lagt spåren gick vi en runda med hundarna, de små fick busa av sig men de stora fick gå i koppel för att inte springa o leka i spåren, vi gick nämligen precis bevid spåren när vi rastade hundarna.

147106-341
Buskillarna

Skott fick börja med sitt spår och det var lite läskigt tyckte han. Sen var det Zolos tur, han gick ut glad i hågen men ju längre vi kom i spåret ju läskigare var det, han fick tom skott (haha) under sitt spår då de jagade alldeles i närheten. Båda valparna var försiktiga och nästan kröp fram i spåret men med lite hjälp och stöttning så löste de uppgiften. Skatten de hittade i slutet var ju bara så fin.

147106-342
Lite läskigt är detta

147106-347
Vad var det????

147106-343
Titta vad vi hittade i skogen:)

Oscar hade vid det här laget suttit i bilen och hetsat upp sig till max!!!! Sä när jga släppte på honom trodde jag att jag skulle åka med linen i full fart efter men i början så spårade han riktigt fint och hyfsat lugnt, iaf för att vara Oscar, efter första vinkeln så blev det dock värre och han började virra och irra runt som en yr höna. Jag tog in honom och satte honom. Där det var bloduppehåll irrade han bort sig helt så det var bara att sätta honom i spåret igen och sedan fortsätta. Han hittade skatten även han och vid det laget var jag dyngsur och helt slut i  kroppen.
Men det var bara att gå till bilen och gå en omgång till så Henke också fick sitt spår. Han gick lugnt och fint som vanligt men tempot var faktiskt lite högre än vanligt. Så när vi väl var färdiga så var vi HELT SLUT.

147106-344
Oscar i spårtagen

147106-345

147106-346
Här är den matte!!!!!

Nästa gång jag skall spåra så skall någon annan få lägga spåret så jag slipper ta ut blod och klöv här hemma för att se hur Oscar reagerar då. Han märker ju när jag tar fram grejorna kvällen innan hur jag än smyger och har mig. finns det någon som vill lägga ett spår till mig och Oscar så hojta till.

Träning i Sölvesborg

Idag tog jag, Elin, Oscar och Zolo bilen och körde till Sölvesborg för träning med några "SpaderDamare". Maria med Meia är hemma nu över jul så hon passade på att bjuda upp oss så vi fick träna lite tillsammans.

Här kommer lite bilder från dagen. Oscar skötte sig hyfsat idag, stissig i början men på slutet så var han riktigt duktig och lugn. Jag för ju honom lättare lös men varför envisas jag då att ha det förbannade kopplet på honom?? Dumma jag litar inte på min hund vilket jag borde!!!!! Dagens läxa:)


DAGENS TRÄNINGSKAMRATER
147106-335    147106-336
Cattis & Zack                                                 Ia & Kelly
147106-337   147106-338
Carina & Vittra                                                        Maria & Meia

147106-334
Vittra hälsar på Elin

147106-333
Dagen började med lek, här Oscar och ??? (Meia?)

147106-340
Oscar på jobbet

147106-339
Naturligtvis!!!! Ett gruppfoto:)
sittandes nedanför stenen från vänster Vittra & Kelly
sittandes på stenen fr v Zack, Meia, Zolo & Oscar

Idag var jag verkligen hon med hermelinerna. Oscar ensam svart bland fem bruna flattar, inte varje dag man ser detta. Den andra hermelinen jag hade var ju då Zolo som inte är spader Damen uppfödd. Men vi trivdes o hade trevligt ändå.

TACK ALLIHOPA FÖR EN MYCKET TREVLIG DAG

JULAFTON

Här kommer lite bilder från vårt julaftonsfirande. Vi börjad dagen med utomhusaktiviteter, en gemensam golfrunda (och för alla er som tycker vi är tokiga: JA det är vi) Jespers släkt och min släkt på mammas sida spelad golf i Åkarp tillsammans, jag spelade inte utan gick runt med glada hejarop och motionerade hundarna så att de skulle vara lite trötta senare under dagen. Upptäckte att jag har hittat ett jobb till Oscar för han hittade de bortslagna golfbollarna, sök golfboll fungerade allsdeles utmärkt när han fattade vad det var han skulle leta efter!!! Kanske skulle starta kurser för golfspelare och deras hundar:) Det är faktiskt ganska skönt att hitta på något utomhus på julafton, dagen går liksom lite fortare.

Väl hemma igen så var det KalleAnka ( som barnen för övrigt tyckte var helt onödigt) middag och sedan till det viktigaste, JULKLAPPARNA. Elin och Eric skötte utdelningen då det inte kommer en tomte äver tröskeln till vårt hus, Elin är nämligen (fortfarande) jätterädd för denna röda varelse.

Efter utdelningen så blev det genomgång och lekande med de olika sakerna. Jag måste ha varit otroligt snäll i år för jag fick en SYSTEMKAMERA som jag önskat mig. Hundarna fick naturligtvis även de vars en julklapp men goda grisknorrar i.

Här kommer lite bilder från kvällen, alltså bilder tagna med min NYA fina kamera:)

147106-327147106-330
Min mamma och min bonuspappa Ewe
147106-329147106-328
                           Min bror även kallad Moppi av barnen osså en bild på Jesper                                 


147106-326
Eric o jag kliar våra huvuden för att få igång hans Nintendo DS

147106-324
En slagen hjälte

147106-331
O en till

147106-323
GODIS ett måste på julafton

147106-332
GONATT

147106-334
GONATT



GOD JUL

Vi vill med detta kort önska alla som läser en riktigt skön och härlig jul.


image322

PS: kolla in
www.tokigaflattar.dinstudio.se vår hemsida.


Julbak och julmarknad

Idag har vi haft vad vi i familjen kallar mysdag. Alla i familjen är hemma och barnen får inte leka med kompisar utan vi skall göra något tillsammans allihopa men det behöver inte betyda att det är något speciellt utan det kan vara städning eller trädgårdsarbete mm, meningen är att vi skall göra det tillsammans. Barnen är iväg hos kompisar så mycket och jag och Jesper har våra grejor vi är iväg på så ibland behöver man planera in familjetid och det gör vi en gång i månaden.

Idag var det lussebullsbak och julmarknad på Jakriborg som ligger här i Hjärup. Under lussebullsbaket packade jag åt barnen då de och Jesper skall åka till Sälen en vecka för skidåkning. Snacka om att få ha semester när de är borta och jag är hemma HELT SJÄLV, skall bli urhärlig fast kalendern är fullbokad nästa vecka, tur att julklapparna är klara:)

När lussebullarna var färdiga gick hela familjen + hundarna upp till julmarknaden på Jakriborg. Det blev en massa hälsande på alla vi träffade. Hundarna uppförde sig väl, Oscar i halti för att jag skulle slippa bråka med honom och kunna koncentrera mig på lillebror som var överallt och lite till. Nä nu var jag nog lite orättvis, det var första gången han var bland så mycket folk som rörde sig blandat med hästar och jultomtar till höger och vänster. Han vill gärna smaka på allt som låg på marken så man fick kolla honom hela tiden. Jag är mycket nöjd med båda två och på hemvägen fick de springa av sig lite och det såg verkligen ut som om de samlat på sig en massa spring under promenaden på julmarknaden. Härligt att kunna miljöträna utan att behöva åka iväg.

Här kommer bildbevis på lussebullarna. Oscar ser ut som han tänker, om jag inte tittar blir jag inte så sugen på bullen!!!!


147106-321
Zolo och Oscar väntar på var så god!!!!

Nu väntar vi bara på att granen skall komma hem (Jesper fick åka iväg o handla den själv, han har så höga krav på hur en gran skall se ut så jag orkar inte följa med, jag kan lova att han besöker mer än en julgransförsäljare) så vi kan klä den innan familjen åker iväg till Sälen.

Valpträff hos Anneli på Flathult

Idag har jag och Zolo åkt till Flathult tillsammans med Emma, Jimmy och Skott för valpträff. Jag blev hämtad runt sju i morse och vi begav oss norrut. Som tur var så regnade det mindre och mindre ju längre norrut för jag kan tala om för er som sov i skånetrkten runt sju idag att det regnade inte måttligt!!!!! 

Väl framme en halvtimme för tidigt (Vi hade hunnit med glassen Emma!) så gick vi en runda med hundarna. När hundarna var rastade och insatta i bilen gick vi in till Anneli för lite fika, presentation och information om dagen. Det var ett gäng glada och förväntansfulla Flatterhaftare som satt i Annelis kök. 

När vi kom ut på ängen så var det valpsläpp med fullt ös. Valparna rumlade runt och busade till höger och vänster Skott och Zolo tog en egen brottningsmatch när de tröttande på de större valparna från Tiwas-Ika-kullen.
Vi fick göra några inkallningar och apporteringsövningar. Zolo skötte sig bra men när han väl fick smak på duvan var inte matte lika rolig att komma till men efter lite lirk med kopplet så kom han in. Efter träning blev det lunch och mer prat. 

TACK Anneli och Jonas för att ni ordnade detta för oss valpköpare det var kul, nyttigt och jättehärligt. Det var också kul att träffa andra Flatterhaftare. Vi kommer att ladda hela vintern för internatet i vår:)

Osså lite bildbevis (Tack Emma för att du var fotograf, tyckte att du var jätteduktig på att vara tyst, fniss)

image320
Kolla raggen på svansen!!!!

147106-318
Fullt fokus på matte

147106-316
Jonas tar min hund!!! (Men bara inför en inkallning)

147106-317
Redo att apportera duva...