viltspår och passitivitet på golfbana

Idag har vödret inte visat sig från sin bästa sida, emellanåt var det strålande sol och emellanåt världens ösregn.

Emma och jag hade iaf bestämt att vi skulle ut och spåra idag och då kvittar det vad det är för väder. Hann åka till Malmö och handla lite tyg innan också.
Väl ute i skogen la vi ett spår till Oscar och Skott, Zolo fick ett enkelt och Krut ännu lite enklare. skott förts ut och som han spårade det var ju ett tag sedan sist.
Så var det Zolos tur, var lite spänd på hur han skulle reagera då han varit lite skogsrädd tidigare i samband med spår men jag hoppades att rädslan försvunnit lite med åldern och iom att vi inte spårat på ett tag. Satte honom bakom spårstarten och han visste direkt vad som gällde var taggad till tusen, satte mig på huk och klappade på honom så att han blev lugn och fokuserad. Tog sig an spåret fint och jag tyckte att han spårade fint, man såg på honom när han fick klöven i näsan på slutet, då blev han lite mer osäker men så glad han blev när han hittade klöven. Mycket nöjd med honom idag. Nästa gång blir det ett lite längre spår för hans del. Skall försöka gå ett spår i veckan nu så jag kan gå anlagsprov med båda killarna i höst.

Krut gick sitt spår lugnt och fint, det bådar bara gott för framtiden:)

Så var det Oscars tur, han hade legat och laddat i bilen så jag trodde att han skulle var mer än taggad. När han är riktigt stressad har jag märkt att han inte kan kissa stillastående, tar sig liksom inte tid till det men det gjorde han iaf idag så det bådade ju gott.

Vid spårstarten var det sele på och sedan var det momentet lugna ner Oscar, när jag suttit en stund fick jag honom att andas lugnt och tom pussa på mig och det var liksom signalen att han var lagon fokuserad. Emma hade lagt spåret och det var utan vimplar i (dem hade vi båda glömt hemma, rutinerat eller hur?). Oscar började bra i ett hyfsat bra tempo inte alls så fort som det brukar gå, sen kom vi till en högervinkel och där var det ett jättedike (dock utan vatten) det var mycket brant ner och mycket brant upp, det regnade som attans och linan var hal som såpa, jag vågade inte hålla kvar i linan i nerförsbakcen och sedan kunde jag bara säga hejdå till Oscar, Efter en språngmarch efter honom tog jag i med ett rungande STANNA och då stannade oscar kan ni tänka er, tyvärr var vi redan framme vid spårslutet men ändå han stannade!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Har ju haft sådana problem att stanna Oscar när han jobbar självständigt, visst skall man fokusera på det possitiva:) Satte Oscar och lät honom spåra sista biten, hans klöv låg väl gömd och han fastnade lite där Skotts klöv legat vilket är helt förståligt men jag stod bara tyst tills han hittade sin egen. De bitar jag höll i linan är jag jättenöjd med och resten glömmer vi förutom att han STANNADE:) Det blir till att gå och köpa handskar som jag får ha när det är blött ute så jag itne tappar linan fler gånger.

Efter detta fick hundarna springa av sig i skogen och det tyckte alla fyra var hur kul som helst.

Väl hemma blev det kräftor till middag och det var supergott. Vädret var fint och ungarna ville ut och spela golf med hela familjen, mjag brukar ju inte följa med la min golfkarriär på hyllan för ett bra tag sedan men eftersom Jesper jobbar på Åkarps Golfbana som är en sk Pay and Play bana, vilket innebär att man får spela där även om man inte är medlem i någon klubb eller har grönt kort, så kunde jag spela ändå. Det var andra gången vi var ute på en vecka och hundarna får också följa med så det blir ganska trevligt. Jag har dock lite för höga krav på mig själv, tror fortfarande att jag skall spela på mina 8 i hcp när jag inte spelat på många år har nog snarare 18 nu, men det vill ju inet min skalle fatta. Idag spelade jag och Elin i lag mot Eric och Jesper och vi vann faktiskt:)

Nu är hundarna riktigt möra och imorgon blir det mycket vila för dem, men på söndag blir det nog lite träning med Cattis och hennes flattar, skall bli riktigt roligt att träffa dem igen. Skall försöka ta med mig kameran då så det blir lite bilder i den här bloggen för det börjar bli ont om det.

Trevlig helg önskar vi alla
Kramis Malin m hundar

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback