WT

Vilken dag och vilken hund jag har:) Vi skrapade inte ihop många poäng men det bryr jag mig inte om idag utan jag är bara såååå glad för min hund som gjorde sitt bästa och skötte sig utmärkt.

Samling 08.00 på Frostavallen i Höör och jag slutade jobba kl 02.00 vilket alltså resulterade i 3 timmars sömn. Ja självförvållat så det är bara att skylla sig själv. Kan ärligt säga att när klockan ringde imorse så var jag mycket när att ringa och stryka mig, men vilken tur jag åkte.

Väl på plats så blev vi skickade till olika rutor, jag fick ruta ett.

Ruta 1: Närsök. Först ett fotgående utan koppel ner till utgångspunkten (heter det så på WT också??) Zolo gick brevid mig, dock inte korrekt men jag är nöjd, han höll sig intill mig, jag uppmuntrade och belönade efter hand. Skulle skick ut honom i ett parti för att hämta in två dummysar. Första skicket gick han ut lite osäkert och reste lite ragg, man kan ju aldrig veta vilka spöken som gömmer sig i skogen. Hittade en dummy och rätt in till matte. andra skicket var det inga tveksamheter, ut som en kanon och efter lite sökande hittade han ytterligare en och rätt in till matte. = GLAD MATTE.
skönt att det gick bra på första rutan.


På väg tillbaka från ruta 1


Sedan fick vi träna passitivitet när vi väntade vid andra rutan. Detta skötte han utmärkt men matte skall inte prata med och om honom för då går han upp i varv men är jag tyst och bara ignorerar honom så håller han sig hyfsat lugn. Stackarn har ju aldrig sett så många hundar någon gång i sitt liv.

Ruta 2: Enkel markering med dolt nedslag och ganska dold kastare med skott och över en en mur som var i mina ögon sett en mycket hög mur.
Zolo gjorde inte så mycket som en muskelryckning vid skottet= GLAD MATTE. gick rakt ut på mitt kommando men vände vid muren ungeför, jag gick fram tre steg och kommenderade ut och han går över muren= GLAD MATTE. Här hittade han dock inte apporten trots att jag valde att gå fram till muren och peppa honom, dummyn låg i väldigt högt gräs så det var inte helt lätt. Ändå mycket nöjd med rutan då han klarade skottet galant och gick över muren.


Uppe på muren i ruta 2


Ruta 3: Enkel markering i en brant backe uppför. Zolo sitter fint och går bra mot markeringenmen viker av vänster när det riktigt branta börjar. Kallar in och skickar igen men han hittar inte så jag går fram med honom en bit och han hittar den. Tycker att han löser det bra och jag är nöjd.


vilken fart vilket fokus:)


Nu kommer jag med den matte i full fart


Ruta 4: Lång enkelmarkering på fält med synlig kastare och synligt nedslag. Zolo tjuvar lite eller så kommenderar jag för tidigt men han gick innan jag fick knackningen på ryggen av domaren. Zolo går ut på det avståndet som vi har gjort markeringar på så jag skulle ju så här i efterhand själv valt att gå fram 10 meter för att Zolo skulle fått en bra chans. Men men det är alltid lätt att vara efterklok. Efter lite/mycket hjälp av mig så hittade han sin apport.


Fotgående med dummy i munnen

Ruta 5: Två enkelmarkeringar i vatten, med skott. Föst ett fotgående ner till vattnet utan koppel vilket han klarade galant med lite hjälp och peppning från mig. tjuvade lite när jag vände på huvudet för att få klartecken från domaren men återigen ingen reaktion på skottet. Han gick ut i vattnet men när det blev så djupt så han tappade fotfästet vände han igen och så höll han på en liten stund. Jag kallade in honom och ett nytt skott och nytt kast. Zolo ut igen men vänder när det blir för djupt. efter mycket peppning från både mig och domare så började han simma ut mot apporten och hämtade in den, skakade sig inte innan han lämnat och matte var MYCKET GLAD.


Fotgående ner till vattnet, fint brevid mig


Lämnar dummyn när han äntligen hittat den och vågat sig ut till den i vattnet


Som sagt inte mycket poäng då vi nollade tre av fem rutor och de andra var det inte många poäng vi fick men en erfarenhet rikare är både jag och Zolo. nu skall vi båda gå och vila innan hela tjocka släkten kommer för att äta morsdagsmiddag.

TACK alla i FRK som ordnat dett till ett så fint och väl genomfört WT. TACK Emma och Susanne som var och stöttade mig idag:)

Tävlingsdags

Jaha så var den andra tävlingen avklarad och det var ju inget att hänga i julgranen eller tja hälften var riktigt bra och hälften fanns inte på kartan.
Såhär i efterhand kankse jag ite skulle ha startat Oscar då han var märkbart påverkad av sina eksem.

Startnr 1 YES skönt att ha det gjort och inte bli mer nervös än nödvändigt.

Platsliggningen ligger Oscar jättebra, vinden i nosen så inte tillstymmelse till att nosa, ja enda tills hans eksem gjorde sig påminnt och han satte sig upp och kliade sig, la sig ner igen så det possitiva i det hela var ju att han inte kom till mig utan stannade kvar. När jag sedan kom tillbaka så satte han sig upp innan kommandot= 0 poäng....


Här ligger han ju som en klippa synda att han inte fortsatte med det;)

Tandvisningen 10 han är ju en retriever och det är ju inte många av dem som inte är tillgängliga.

Linförigheten så, han kändes inte riktigt mer som om han hade svårt att fokusera, kan ju vara att det kliar kan ju också vara att det är så Oscar är när han är på nya ställen. Han var inte riktigt med mig idag kände jag men jag tittade iaf inte på honom utan försökte hitta riktmärken så att jag gick rakt.  =v 7, domarens kommentar: Ojämn position, sitter snett, sitter ej. Så det såg förmodligen ut precis som det kändes.


Jag är inte arg bara kisande och fullt koncentrerad

Läggandet, han la sig fint inte mycket att klaga på jag kikade ner på honom så jag hade kunnat dra till med ett dk om han hade följt efter mig men det behövdes inte. = 9   tempo var domarens kommentar, alltså kunde han lagt sig lite kvickare, men om man jämför med nollan vi fick sist så var ju detta mycket bättre:)


Läggandet ett av de bättre momenten idag.

Inkallningen, ja jag kan inte säga annat än att jag är sååååå nöjd, jättefin ingång och det är ju det som varit vårt krux nu ett tag. Ingen buff på min vänsterhand utan en superingång:) = 9 och även här var domarens kommentar Tempo.

Ställandet kan vi glömma direkt, gick och filosoferade om jag skulle köra ett dk eller om jag skulle testa utan, jag testade naturligtvis utan och då gick det som det gick. Han kom smygande efter mig men när jag vände mig om stod han, när jag gick tillbaka stod han fint kvar men när jag kommenderade sitt så satte han sig snett ut?!?!? = 0, stannar ej!

Apporteringen som vanligt, han tog lite tidigt. = 8 tar tidigt.

Hopp över hinder blev ju inte som jag ville. Tävlingsledaren la apporten i en korg bakom Oscar ca 10 m bort och Oscar kunde inte riktigt släppa den. när jag satt honom och kommenderade så dök han ner med nosen och när han fick ytterligare ett HOPP så gick han brevid. Jag stod helt mållös här kan jag säga det var ju ett år sedan han gick brevid sist. = 0, Hoppar ej

Helheten fick vi 6 på. oscar var som sagt inte riktigt med mig och det märktes mellan momenten då han tog lite turer ifrån mig.

Nu är det bara att ta nya tag och framförallt är det jag som måste få rutin och komma på hur vi skall lägga upp tävlingarna på bästa sätt. Nu fokuserar vi på de bra poängen och tränar på det som gick mindre bra (el egentligen uruselt!!!)

Imorgon blir det tidig morgon efter en halv natt på jobbet och hur jag skall orka det just nu vet jag inte men det få gå helt enkelt. zolo och jag skall debutera på WT och vi kommer att göra det som känns bra det andra står vi äver. Var och testade hans simkunskaper igår och där var ju mycket mer att önska han vevade på med frambenen så mycket så han såg inte dummyn och när han väl kom i närheten av den tryckte han ner den under vattnet. Men till slut fick han tag i den. Imorgon tar vi det som en träning han är ju trots allt inte såååå gammal.

Nu blir det vila innen jobbet kallar. Trevlig kväll på er alla.

Genrep

Idag tog jag hjälp av goagoa Emma för en sista koll innan lördagens övningar med Oscar.

Vi körde igenom ettan och det gick väl hyfsat, det var väldigt varmt idag och Oscar är märkbart påverkad av det men vi skall nog kunna skrapa ihop 160+ om jag bara skärper mig och går rakt fram istället för att dra åt vänster. I och med att jag drar åt vänster så gör Oscar det automatiskt också för han vill ju inte att jag skall gå på honom.

Zolo fick inte göra mycket idag då han hade stora problem att hålla sig på sin kant och sitta still och titta på matte när hon jobbade med Oscar. Känns som om all stadgeträning vi har tränat är som bortblåst.... Men men han är ju en niomånaders slyngel så det gäller väl bara att vara envis och konsekvent.


En niomånaders ranglig valp!!!!! (Jag har lärt honom stå fritt!!!!!:)



När jag kom hem så trimmade jag net Oscars hals. klippt även av all pälsen på hans framknän då han har kliat sig mycket där på sistone och vad hittade vi då jo: EKSEM. Tror att det kan röra sig om fukteksem så det blir snaggat där nu vilket gör att han inte ser klok ut!!!! Hoppas bara att det räcker med att klippa ner honom så vi sliååer åka till vet och få en massa medicin mm.


Oscar skäms i sin tröja



ser ni hur jag har snaggat honom på armbågen och mer hud kommer nog att synas framöver:(


Imorgon blir det ev en tur till Tvedöra på morgonen för att testa Zolo i vatten och sedan är det jobb två nätter irad. Tur att det inte är hela nätter utan vi slutar (förhoppningsvis) 02.00 så jag hinner sov lite innan lördagens och söndagens övningar. Alla tumhållningar mottages med stooooor tacksamhet.

Jaktträning

Idag for vi till Genarp för lite jaktträning. Vi böjade med ett sök som var smalt men djupt. Killarna skötte det alldeles utmärkt, när de hämtat sex dummysar var så var de trötta och vi ville inte rikera misslyckande pga att de var trötta så Oscar fick hämta in de sista tre, vilket han gladeligen gjorde.

Zolo fick sedan linjetag mot tre dummysar som Emma lagt ut när jag gick med Zolo på annat håll. Han klarade hyfsat men blir klart mer osäker på vad det är som gäller när han inte sett mig lägga ut dummysarna, så det är något vi måste öva på.

Det blev även tre markeringar där Emma stod på samma punkt och kastade och jag flyttade mig bakåt. Alla dummysarna hamnde på samma plats och han tog en omväg varje gång han gick mot markeringen, det var förmodligen något konstigt som luktade där för senare ville inte Skott heller gå precis där.

v gic vidae in i skogen bort till ån som flyter genom skogen. Det blev vars tre markeringar här också, de första två var med synlig kastare och nedslag men vid den sista så ställde jagmig så att vi inte såg Emma och därmed blev det en markering med osynlig kastare. Han löste detta mycket bra och han har ju ingen respekt för vattnet så där plöjer han fram och han lekte inte i vattnet utan var fokuserad på sin uppgift.

Jag är nöjd med dagens övningar och när hundarna varit så duktiga fick de sin belöning genom att leka i vattnet.

Tyvärr blev det inga bilder idag då ljuset var lite dåligt. Nu blir det en lugn helg för hundarna då jag jobbar dagpass i fyra dagar:) Imorgon blir det nog lite bus med min bror för han skall komma hit och gå ut med dem när jag jobbar hela dagen. Tack broren min:) 

Hårdträning

Ja vi ligger verkligen i hårdträning nu eller vi tränar korta men många pass. Vilken tur att jag är ledig just nu så jag hinner träna:)

Idag bara det av till Genarp för lite träning med Emma och hennes flock. Fick även med mig min bror ut, tyvärr hade han inte sin hund idag så hon får följa med en annan gång.

Vi gick ut i kohagen där det numera befinner sig kort till emmas stora förskräckelse och till hundarnas glädje för vad är gamla koblajor mot NYA:) Alla hundarna antingen smakade eller rullade sig i härligheten. Kan meddela att det blir inga pussar här hemma idag.

147106-473
Kossorna som betade lugnt


Vi började lägga ut ett sök med 9 dummisar i, inte så stort men ganska djupt, det är ju problemet nu att få ut Zolo på djupet så han inte slutar jobba mitt i söket utan lär sig att det finns apporter långt ifrån matte också. Han löste uppgiften fint idag och skötte sig mycket bra tyckte jag.

147106-472
Skall vi börja snart matte????


Efter söket blev det en paus i träningen för det var riktigt varmt idag, hundarna blev snabbt trötta.

147106-474


Vi körde några markeringar vilket gick hyfsat, hade kastaren på samma ställe och så backade vi bakåt som skickade hunden. Zolo löste de två första bra men den sista såg han nog inte riktigt då kastaren (Emma) stor i en nedförbacke så vi fick flytta fram och då fixade han det.

147106-475
Full fart

147106-476
Och bra grepp


Ville prova några linjetag också och skulle slutat efter två skick men var för är det så SVÅRT att sluta i tid:) La ett kort linjetag som avslutning så han fick lyckas på slutet iaf.

Som avslutning fick hundarna bada i bäcken/ån, vilket uppskattades av alla hundarna inklusive söte Krut.

147106-477
Loch Oscar i sitt rätta element


Ett litet bildspel på badande bruna grabbar


Känns som om vi inte kommer att göra bort oss helt på WT men man vet ju aldrig vad som händer när det är en massa andra hundar och en nervös matte.