Semester

Nu har vi varit iväg på semester i fyra dagar. Hundarna lämnades hos Kenneth på pensionat DogPro i måndags eftermiddag. Hem och packa och så i säng, tisdag morgon gav vi oss iväg vid 05.45. Körde till Varberg och tog båten till Grenå. Fyra timmar på en båt med lita att göra slutade med att våra barn blev halvt besatta av spelautomater, inte så bra kanske men tiden gick lite fortare när de fick stå där!!!

Från Grenå till Silkeborg, där hotellet låg. Checkade in och så tog vi oss till poolen för bad och bus. Rummet var kankse inte det finaste men sysselsättning för barnen fanns det på hotellet och det är ju nästan viktigare, pool, pingisbord, lekrum, fotbollsspel mm mm, så de hade hur kul som helst.

Onsdagen började vi med frukost på hotellet, för min del ägg och bacon vilket man (i mitt tycke) måste äta till frukost på hotell:) De hade även världens godaste wienerbröd till frukosten, med kanel och chokolade (tänk er skumberg i solstollarna när ni läset chokolääääeeeee:)
När frukosten var klar bar det av mot Billund och Legoland, knappt en timmes bilfärd. barnen var spända och laddade till tusen, när vi väl var framme stod regnet som spön i backen, kan lova att skurarna som kom inte var av denna värld. Jag hade packat ryggsäck för dagen och naturligtvis glömt elins regnjacka på hotellet:( Jesper hade glömt sin regnjacka hemma (I SVERIGE!!!!!!) så det var bara in i klädshopen och hitta en regnjacka till Elin (de hade rea så det blev ett kap) och en regnponcho till Jesper.

Mycket regnkläder blev det
Tre tappra i regnkläder, här har dock solen börjat titta fram om än tillfälligt


Vi traskade runt i regnet och åkte karuseller, fördelen var ju att det var lite mindre folk:) Måste se allt positivt!!!
Barnen gillade det och det var mycket bra tyckte jag också, på eftermiddagen lättade det och solen tittade fram och värmde våra blöta och frusna kroppar (tja det var nog mest fötterna som var blöta, mina var genomsura).
Man kunde bli blöt på mer än ett sätt och vi hade varit ordentligt blöta även om det inte regnat då Erics favoritkarusell var piratbåtarna, här skulle man skjuta vatten på de andra båtarna och på de som stod runt om och tittade på, rätt kul men rätt blött.

Man kunde bli blöt på många olika sätt:)
Erics favorit, Piratbåtarna
Mycket åka blev det.
En annan favorit, vattenskoter typ
Snillen spekulerar, var skall vi gå nu?
Snillen spekulerar:) Var skall vi nu????
Mina goa killar.
Mina bästa killar
Lite varmare nu så regnjackan är av, elin balanserar.
Nu har regnet dragit bort, elin går balansgång
Eric har också blivit av med regnkäderna
eric utan regnkläder, ser inte alls busig ut eller??


Vid fem drog vi oss trötta mot hotellet och då var det bad och lek igen om än lite mindre än dagen före tom barnen var rejält trötta. Det var ju bara att vila för vi hade en dag kvar på Legoland.

Slagen hjälte på väg hem från Legoland dag 1
Slagen hjälte på väg tillbaka till hotellet.
Mys på hotellet
GONATT

Torsdag morgon blev till att packa, äta frukost, checka ut och så bilen till Legoland. Det regnade naturligtvis igen så det var bara till att dra på sig regnkläderna denna dagen också. Nu kunde vi fokusera på de karuseller som barnen tyckte var roligast dagen innan och visste nu i vilken ordning man skulle ta det för att stå i kö så lite som möjligt, mer folk denna dag men köer var det nog inte att tala om iaf. Vi 15 började vi dra oss mot bilen för vidare färd till Fredrikshavn och båten till Göteborg.

Elin åker och är mycket fokuserad
Elin fullt koncentrerad
Cool vovve, med träben!
Cool hund med träben
Någon som åkte dessa båtar när de var på Legoland?? NOSTALGI
Nostagi, dessa båtarna fanns när jag var liten också:)
Ännu mer nostalgi
O när Jesper var liten också, far och som i båten.

Denna båt var betydligt större och trevligare, så det gick snabbt och smidigt till Göteborg. Incheckade på hotellet i Göteorg strax innan midnatt och då var man rätt mör kan jag säga.

Fredag morgon sov vi till nästan nio, sedan ner och äta frukost o så vidare till Liseberg. Barnen med vars ett åkband och jag och Jesper med åkbiljetter. Här var det längre köer och barnen som var rätt trötta tyckte att det var hemskt med dessa köer, som egentligen inte var speciellt långa men om man jämför med Legoland så var de ju det, tror de stod i kö max 10 min:) Jag åkte Flumredern två gånger och en annan däckvariant på vatten en gång, sen fick det räcka. 

Lisebergskaninen (som tjuv, poliserna kom senare)
Lisebergskaninen som tjuv, poliskaninen kom efter sedan;)

På väg i Flumridern:)
På väg upp i Flumridern, Eric gömmer sig bakom mig
O så åker vi ner.
O så ner skall man:)


Vi avslutade dagen med att ta lotter och vilken avslutnign sedan. Ett stort kexchoklad vanns det så det kunde inte blivit en bättre dag och så var det solsken hela dagen också o det var ju inte helt fel. Väl hemma efter denna korta men intensiva semestern, vad gör man inte när man har en man som inte kan vara ledig några längre perioder på sommaren, så är man rätt trött.

O vilken avslutning på semestern:)
Vilken avslutning o vinna ett STORT KEXCHOKLAD


Imorgon bär det av till pensionatet för att hämta hem hundarna, både jag och barnen ser fram emot detta. Sen blir det jobb och skola nästa vecka så nu är allt snart som vanligt igen:)

Till nästa gång
KRAM

Kommentarer
Postat av: Susanne

Låter som om att det var en lyckad semester.



//Susanne

Postat av: E mma, S & K

Härliga bilder från er semester!! Kan tänka mej att ungarna var goá och gláa efter ett sånt kexchoklad! =)

Passar på att skriva grattis till brorsan på 1 års dagen här!! Fast ge han nått annat än choklad ;)

kram från Genarp

2008-08-17 @ 12:01:43
URL: http://dualdogs.dinstudio.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback