Personspår och apportering

Igår var vi en stund i Stehag och tränade med Susanne o Zicko. Oscar var verkligen superduktig och när jag tränade lydnaden gick det riktigt bra. Vi provade även att gå ett personspår och det klarade Oscar galant. Han älskar att spåra så är det bara. Det är bara matte som skall göra det lite oftare med honom.

Personsp?
Oscar fullt fokuserad i spåret

Idag var det träff med Kia och gänget. Vi träffades i Tvedöra och tränade lite apportering, Oscar klarade markeringarna bra. Vi la sedan ut ett stort sök där vi skickade hundarna att ta en dummie sedan skickade vi nästa när den innan var på väg in. Oscar jobbade på bra men vill inte gå så djupt så nu får jag börja lägga söken lite djupare när vi tränar.  Oscar har dock en benägenhet att byta dummies så det får vi jobba på.

Sedan var det dags för vilt och Oscar hämtade in en and och en duva, duvan tyckte han dock hade för mycket fjädrar så den vill han ta bort lite fjädrar på men ajabaja det får man inte sa matte. Annars är han spontan på viltet och bär det fint in. Han fick även prova att ta en kanin och det gick jättebra. Det var första gången han tog kanin så det var extra kul.

147106-79
Oscar med duvan i munnen.

Elin fick vara valpvakt och det gick bra med lite assistans av oss andra.

147106-80

Inte helt lätt att hålla reda på två flattevalpar när det finns vilt i närheten. Linnea har nosen i lådan med vilt och Bigge är på väg ifrån den. De fick koppel på sig senare och då var de lätta att passa, efter en stund somnade de så gott. Båda två fick prova att ta vilt, Bigge apporterade duva som om han inte gjort något annat i sitt liv, vad månde det bliva?? Linnea fick hälsa på vilt för första gången, hon tyckte nog att det var lite skumt men när Kia lekte med henne och duvan så blev det roligare.

Kommentarer
Postat av: Emma & Henke

Ni har ju haft 2 toppen träningar!!!! Jätte-roligt att Oscar är så spontan på viltet, Henke tycker inte att duvor är något vidare heller. Kul att han tog kaninen bra oxå!!
Nu är det väl dags att börja bunkra upp med vilt så vi kan sätta lite sprutt med jakt träningen =) undra bara var vi ska förvara det?
Vi ses imorgon för lydnads-drillning!!
Kramar Emma & Henke

Postat av: Sara

Ja, Oscar var verkligen duktig idag med viltet, kul att han har så lätt för det! Vi får fundera på vad vi ska göra åt "svart flat-syndromet", dvs. att söka vidare och byta dummies på söket... Men medge att det var underhållande att se Kia och Janne med långa kliv vrålande rusa ut i skogen för att skrämma våra små sötnosar att skynda sig in till oss istället!?! ;-)

2007-05-01 @ 20:00:13
URL: http://pojkarnavov.webblogg.se/
Postat av: Malin

Kanske finns det vilt att hämta någon gång framöver *fniss* Nej, jag hoppas verkligen inte det! Kul att det går så bra för er! See ya tomorrow!

2007-05-01 @ 20:42:43
URL: http://www.madofi.se
Postat av: Susanne

Tack för en trevlig förmiddag. Nu tränar vi markeringarna stenhårt.

2007-05-02 @ 14:01:51
URL: http://zicko.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback