Apporteringsträning med Henke o Emma

Egentligen skulle vi lagt spår till pojkarna i torsdags em men eftersom det blåste halv storm så tyckte vi inte att det var snällt mot våra orutinerade pojkar att lägga spår i dessa förhållande. På fredag förmiddag såg det bättre ut iaf om man var inne!!! Så det blev inte spår då heller men vi bestämde oss för att ta en tur till Häckeberga o träna lite apportering.

Väl i skogen hade vi två taggade flattar som inte ville annat än att jobba, tja hade de fått busa hade de nog inte misstyckt!! Det funkar jättebra med Henke o Oscar nu inget gruff o bröt utan två killar som går i koppel brevid varandra utan att så mycket som snegla åt varandra!! HÄRLIGT

147106-56

Vi började med att Emma skulle kasta en markering över ett vattendrag, jag satte Oscar och Emma gick ner för att kasta. Det visade sig att vi behöver träna Emma på att kasta dummies för den hamnade i vattnet och inte på andra sidan. Dummiesen åkte iväg och jag skickade Oscar för att hämta den med detta var inte riktigt snällt för han hade stora problem med att lokalisera den. Han har dock inga som helst problem att jobba i vattnet, totalt orädd och jobbar på som bara den. Emma lyckades till slut att fiska upp dummien och vi gjorde ett nytt försök när Emma stod på andra sidan. Oscar hämtade och kom tillbaka riktigt bra.

147106-57               147106-58
En våt och stolt Oscar                                          Henke in action med bevingad dummy

Oscar fick nu vila lite och Henke fick köra några linjetag. HAn var riktigt taggad så där blir det mycket stadgeträning men o andra sidan har han ju inte fått apportera på JÄTTEMÅNGA månade så han är lite förlåten.

Jag körde lite markeringar med Oscar och det gick bra förutom att han går in i ett sökbeteende när vi kastar dolda markeringar så det hoppar jag över from nu tills han är säker på de synliga. Testade även linjetag och jag fick lite tips av Emma (TACK). Skall även träna hållande av apport utomhus och inte bara i hallen!!!

Henke fick även några markeringar och det gick jättebra trots en tjuvning!! Han var så taggad så taggad. Han tyckte nog att detta var den roligaste träningen på länge det riktigt lyste om honom när han jobbade, det var härligt att se.

Kommentarer
Postat av: Emma & Henke

Ja min kast teknik behöver verkligen förbättras ;-) Det var två duktiga gossar i skogen...... Oscar har verkligen gjort framsteg!! Det får inte dröja förlänge till nästa gång.
Hoppas att ni får ett bra pass imorgon och ta på dej dom "kritiska" ögonen och ställ lite kluriga frågor :-) det ingår i kursavgiften
Kram kram

Postat av: Malin

Jätteskönt & bra att det funkar så bra med flatte-pojkarna ihop nu! Underlättar en hel del! Vi ses på onsdag! Kram sleep-less in Torreberga ( nää, så illa är det faktiskt inte, bara ute 1 gång inatt)

2007-04-09 @ 21:27:42
URL: http://madofi.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback